Haber

Sıcak süt satışı çay satışını geçti, kahvehane süthaneye dönüştü

Sivas’ın Zara ilçesinde bir kahvehanede fiyatları aynı olan sıcak süt satışlarının çay satışlarını geçmesi üzerine kahvehane süthaneye dönüştü.

Sivas’ın Zara ilçesinde bir kahvehanede çaydan sıkılan müşteriler, sahibinden farklı bir içecek istedi. Kahvehane sahibi, kendi hayvanlarından ürettiği sütün sağlıklı ve lezzetli olacağını düşünerek kahvehanesinde sıcak süt satmaya başlamış. Süt satışlarının başlamasıyla birlikte müşteri sayısında da artış yaşandı. Özellikle kış aylarında vatandaşların çay yerine sıcak süte olan ilgisi gün geçtikçe arttı. Kahvehane sahibi Erhan Özer, eskiden günde 400 bardak çay satarken, sıcak süt satışına başladıktan sonra 400 bardak çay yerine süt satmaya başladığını belirtti. Özer, çay ve sütü aynı fiyata sattığını, süt satışlarının çay satışlarından daha fazla olduğunu söyledi.

Sütü çaya tercih ettiler

Vatandaşların isteği üzerine süt satışına başladığını belirten kahvehane sahibi Erhan Özer, “Çayhanemiz 25 yıldır hizmet veriyor. Kış gelince insanlar çaya alternatif içecek istedi. Neler yapabiliriz diye düşündük. Yapılmasının ardından biri süt önerdi. Biz de satmaya başladık, sattıktan sonra da talep artmaya başladı. Çaya talep de artmaya başladı.” Daha fazla süt satmaya başladık. İnsanlar farklı bir şey istiyordu. İnsanlar sütü organik olduğu için güvenle içiyorlar. Kendi hayvanlarımızdan ürettiğimiz sütü satıyoruz, daha sağlıklı. Maliyeti düşük olduğu için bizim için avantajlıydı. Günde 400’e yakın çay satmak yerine süt sattık. “Elbette çayın ve sütün müşterileri farklı ama insanlar süte daha fazla talep göstermeye başladı. Günde yaklaşık 20 litre süt satıyoruz. İlk başta çay isteyen daha çoktu ama şimdi daha çok insan var. Kim süt içer” dedi.

“Hem sağlıklı hem lezzetli”

Sütün daha sağlıklı ve lezzetli olduğunu belirten Nuri Kaya, “Sütü genellikle kış aylarında içeriz. Çayı her an içebiliriz. Süt pek bulunmuyordu ama burada süt satılmaya başlayınca içmeye başladık. hem sağlıklı hem de lezzetli. Kahveci arkadaşımız da bal ikram ediyor biz de bal ile karıştırıp içiyoruz. Hasta ise “Hasta olmamızı önler, organik olduğu için de bizi güzelleştirir” dedi. söz konusu.

“Çayı ikinci plana bıraktık”

Kahvaltıda çay yerine süt içmeye başladıklarını belirten Osman Kurt, “Burada her sabah süt içiyoruz. Kahvaltıda çay yerine süt içiyoruz. Bizim için nimet oldu. Çaydan daha sağlıklı ve lezzetli. Kışın çayı ikinci plana bırakıp sütle devam ettik.” Sözlerine yer verdi. – SİVAS

haber-ortaca.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu